Loco Info

Dag: Maandag/Woensdag
Tijd: 16:00 – 17:00/ 17:00 – 18.00
Presentatie: Gerrit van der Linde

Het wekelijks informatie en nieuwsprogramma op Loco FM  met interviews en nieuws uit de Gemeente Oldebroek en de regio. Ook verenigingsactiviteiten komen aan bod. De presentatie is in handen van Gerrit van der Linde.Elke maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur en elke woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur.

Uitzending Gemist

Nieuws

Update acties tegen Lelystad Airport centraal bij Loco Info

Woensdagmiddag 8 november om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM  aandacht aan de laatste ontwikkelingen rondom de acties met betrekking tot Lelystad Airport. Gerard Buursen is te gast in de studio. HoogoverWezep gaat naar de manifestatie in Lelystad op zaterdag 11 november.

De manifestatie is een initiatief van diverse actiegroepen. 'Doel is duidelijk maken dat lange, lage vliegroutes boven onze dorpen en natuur niet worden geaccepteerd, ' aldus het actiecomité.


Laagvliegende vliegtuigen over Wezep centraal bij Loco Info LocoFM

Woensdagmiddag 25 oktober om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM volop aandacht aan de commotie die is ontstaan rondom de aanvlieg- en vertrekroutes van Lelystad Airport. Ook in Wezep zijn een aantal intiatieven actief om de aandacht hierop te vestigen. 'Laagvliegroute Nee' is actief via Twitter en Facebook . Inmiddels wordt er ook de flyer 'Wezep word wakker' verspreid. 

We spreken met een aantal initiatiefnemers in de studio over deze actie´s. Ook deinternetconsultatie zal ter sprake komen. De gemeente Oldebroek wijst inmiddels de voorgenomen aansluitroutes voor de uitbreiding van vliegveld Lelystad af.

Verdere info is te vinden op www.reddeveluwe.nl


Reis naar Malawi centraal bij Loco Info LocoFM

Woensdagmiddag 11 oktober om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM volop aandacht aan de reis, die Bo Teerling namens Stichting Charity onlangs ondernam naar Malawi.

Malawi is een prachtig land met zeer vriendelijke mensen. Met hun traditioneel landbouw systeem lukt het niet voldoende mais te produceren.


Nationale Duurzame Huizen Route en moties CU/SGP fipronilcrisis bij Loco Info LocoFM

Woensdagmiddag 27 september om 17.00 uur staat de Nationale Duurzame Huizen Route centraal bij Loco Info op LocoFM. Johan Beun uit 't Harde is op bezoek in de studio en vertelt over hoe hij zijn woning duurzaam heeft gemaakt. Rond 17.45 uur spreken we met Bennie Wijnne, statenlid namens SGP, over de moties, die door ChristenUnie en SGP zijn ingediend bij Provinciale Staten van Gelderland.

Beide partijen vinden dat de Provincie Gelderland meer moet doen voor pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronilcrisis.


Run for Joyce maandagmiddag centraal bij Loco Info op LocoFM

Maandagmiddag om 16.00 uur staat Run for Joyce editie 2017 centraal bij Loco Info op LocoFM. Niels Visser is op bezoek in de studio om een update te geven van het evenement . De organisatie van het hardloopevenement Run for Joyce is druk bezig met de voorbereiding van de run op vrijdagavond 22 september in Oosterwolde.

De vergunning is rond en het parcours is bekend. Tevens is de inschrijving voor de run via de website van Run for Joyce geopend.

De run wordt al voor het vijfde jaar achter elkaar georganiseerd. Dit jaar voor de tweede keer op Sportpark De Heugthe in Oosterwolde.

Schapenmarkt
Naast de vele uitingen via (social)media, posters, flyers en spandoeken is Run for Joyce ook dit jaar voor promotie aanwezig op de Schapenmarkt in Oldebroek. Dit om meer aandacht te vragen voor het doel, de gehandicapte weeskinderen in nood in China, en mensen te motiveren om mee te doen met de run.

Voor jong en oud
Tijdens de run kan er gelopen worden op de bekende afstanden van 2,5 km, 5 km en 10 km. Het evenement richt zich op zowel de ervaren hardloper als de recreatieve loper. Tevens kunnen kinderen meedoen op de afstanden van 0,5 km en 1 km. Net zoals vorig jaar zal in samenwerking met Goed Bezig Oldebroek in de weken voorafgaand aan de run naschoolse hardloopclinics worden georganiseerd voor basisschoolleerlingen van diverse basisscholen in de gemeente Oldebroek. Hiermee komen de kinderen in aanraking met de hardloopsport en kunnen zich vervolgens inschrijven voor het evenement.

Inschrijving
De kosten van deelname bij voorinschrijving bedragen 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor de kinderen. Zoals elk jaar is het ook dit jaar mogelijk om naast het inschrijfgeld een extra steentje bij te dragen aan meer gerechtigheid voor de weeskinderen. Voor meer informatie kom naar de schapenmarkt of ga naar www.runforjoyce.nl en schrijf je in!


Laaggeletterdheid centraal bij Loco Info op LocoFM

Maandagmiddag 4 september om 16.00 uur staan we bij Loco Info op LocoFM de Week van de Alfabetisering en laaggeletterdheid centraal. We gaan de term laaggeletterdheid nader bekijken. Wat houdt het in en komt het ook in de gemeente Oldebroek nog voor.
We gaan ook nader in op de bevolkingsgroepen waarin dit meer voorkomt en wat daar de oorzaak van is


Bo Teerling over reis naar Malawi bij Loco Info LocoFM

Woensdagmiddag 14 juni om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM volop aandacht aan de reis, die Bo Teerling namens Stichting Charity onlangs ondernam naar Malawi.

Malawi is een prachtig land met zeer vriendelijke mensen. Met hun traditioneel landbouw systeem lukt het niet voldoende mais te produceren.


Heropening Goede Doelen Outlet bij Loco Info LocoFM

Loco Info besteedt op woensdagmiddag 10 mei om 17.00 uur op LocoFM volop aandacht aan de heropening van de Goede Doelen Outlet in Wezep. Bo Teerling is op bezoek in de studio en zal verder ingaan op het vernieuwde aanbod van kantoor- en woonmeubilair. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Charity, die actief is in Malawi.

De heropening vindt vrijdag 12 mei plaats om 16.00 uur.


Toer de Dellen 2017 centraal bij Loco Info

Loco Info besteedt op woensdagmiddag 3 mei om 17.00 uur volop aandacht aan Toer de Dellen. Samen sportief voor KiKa op zaterdag 17 juni 2017. Eddie van Olst blikt al vast vooruit richting de 6de editie van Toer de Dellen. Wilt u ook bijdragen aan de strijd tegen kinderkanker en heeft u wel zin in een uitdaging?

Dan is Toer de Dellen écht iets voor  u en jou! Op elke niet gemotoriseerde manier mag u door De Dellen! Je kunt wandelen, hardlopen, fietsen, steppen of wat u maar wilt. Maak het zo sportief als u zelf bent.

Ga alleen, samen of met een groep, als voetbalteam, schoolklas, collega’s, loopgroep of gezellig met de hele familie…

Twijfel niet langer en schrijf u vanaf nu in via www.toerdedellen.nl  in voor de 6de editie van deze bijzondere tocht! En… heel belangrijk: haal zoveel mogelijk sponsorgeld op! Wees creatief, verzin een actie of zoek sponsoren! Het doel van deze dag is namelijk zo veel mogelijk geld verzamelen voor KiKa!


Aandacht voor Oranjeconcert Ailanthus bij Loco Info

Woensdagmiddag 12 april om 17.00 uur is er bij Loco Info op LocoFM onder anderen aandacht voor het Oranjeconcert van Chr. Mannenkoor Ailanthus. Dit concert wordt op zaterdag 22 april om gehouden in de Nederlands Gereformeerde Kerk  'De Morgenster'.  Bertus Boer is namens het koor op bezoek in de studio om meer over dit concert te vertellen.


<

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com