Loco Info

Dag: Maandag/Woensdag
Tijd: 16:00 – 17:00/ 17:00 – 18.00
Presentatie: Gerrit van der Linde

Het wekelijks informatie en nieuwsprogramma op Loco FM  met interviews en nieuws uit de Gemeente Oldebroek en de regio. Ook verenigingsactiviteiten komen aan bod. De presentatie is in handen van Gerrit van der Linde.Elke maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur en elke woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur.

Uitzending Gemist

Nieuws

Blik op de verkiezingen met André Boer, lijsttrekker ABO, bij LocoFM

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is er bij Loco Info op LocoFM  ruim aandacht voor de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen in Oldebroek. In een serie van acht afleveringen blikt Jan Klein, samen met hen, vooruit naar de verkiezingen van 21 maart. In de aflevering van 14 februari om 17.00 uur is André Boer, lijsttrekker van ABO te gast in de studio. 

Heeft u een vraag voor hem, dan kunt u tijdens de uitzending bellen naar 038 -3769697. Uw vraag mailen heeft de voorkeur en dat kan naar radio@locofm.nl


Blik op de verkiezingen met Henk Kemp, lijsttrekker VVD Oldebroek, bij LocoFM

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is er bij Loco Info op LocoFM  ruim aandacht voor de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen in Oldebroek. In een serie van acht afleveringen blikt Jan Klein, samen met hen, vooruit naar de verkiezingen van 21 maart. In de aflevering van 7 februari om 17.00 uur is Henk Kemp, lijsttrekker van VVD te gast in de studio.

Heeft u een vraag voor hem, dan kunt u tijdens de uitzending bellen naar 038 -3769697. Uw vraag mailen heeft de voorkeur en dat kan naar radio@locofm.nl


Bo Teerling blikt terug op zijn reis door Malawi bij Loco Info

Maandagmiddag 5 februari om 16.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM volop aandacht aan de reis, die Bo Teerling namens Stichting Charity onlangs ondernam naar Malawi.

Het project Food For LiFe in Malawi groeit steeds verder door naar eigen economische zelfstandigheid. Om de mensen in het warme hart van Afrika aan te moedigen is men de afgelopen zes weken in Malawi geweest. Bijna alle dorpen in Malawi zijn arm.

Veel mensen hebben niet meer dan een slaapmatje en eten van het slechte soort. Economische zelfstandigheid is een droom heel ver van het slaapmatje. Hun landbouwsysteem is bedroevend slecht. In het verleden is hun een achterhaald systeem geleerd wat ze traditiegetrouw nog steeds opvolgen. Om dichter bij hun droom te komen leren we hen op welke manier ze een veel betere oogst met veel minder werk kunnen realiseren.


Blik op de verkiezingen bij LocoFM met Huub Verberk over het niet deelnemen van Lijst 7

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is er bij Loco Info op LocoFM  ruim aandacht voor depolitieke partijen in Oldebroek. In een serie van acht afleveringen blikt Jan Klein vooruit naar de verkiezingen van 21 maart. In de aflevering van 31 januari om 17.00 uur is Huub Verberk te gast in de studio. Afgelopen week maakte hij bekend, dat Lijst 7 niet deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen. In deze uitzending zal Huub hier nader op ingaan.

Heeft u een vraag voor hem, dan kunt u tijdens de uitzending bellen naar 038 -3769697. Uw vraag mailen heeft de voorkeur en dat kan naar radio@locofm.nl


Blik op de verkiezingen met Pierre Wimmers, lijsttrekker D66 Oldebroek bij LocoFM

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is er bij Loco Info op LocoFM  ruim aandacht voor de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen in Oldebroek. In een serie van acht afleveringen blikt Jan Klein, samen met hen, vooruit naar de verkiezingen van 21 maart. In de aflevering van 24 januari om 17.00 uur is Pierre Wimmers, lijsttrekker van D66 Oldebroek te gast in de studio. 

Heeft u een vraag voor hem, dan kunt u tijdens de uitzending bellen naar 038 -3769697. Uw vraag mailen heeft de voorkeur en dat kan naar radio@locofm.nl


Luister&vertel-café maandagmiddag centraal bij Loco Info LocoFM

Maandag 15 januari om 16.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM ruim aandacht aan het Luister&vertel-café, dat op maandag 22 januari wordt gehouden. Teun van Noorloos en Loraine de Graaf, beleidsondersteuner veiligheid en jeugd gemeente Oldebroek, zijn te gast in de studio. Doel van de bijeenkomst is om met inwoners te praten over hoe jongeren gezond en gelukkig kunnen opgroeien en welke initiatieven daar voor nodig zijn.

Een gemeente waarin kinderen gezond en gelukkig kunnen opgroeien. Daar zetten organisaties en inwoners zich op verschillende manieren voor in. Eén daarvan is zorgen dat er écht naar jongeren geluisterd wordt. Om ernstige problemen te voorkomen en om ze verder te helpen. Maar vaak is daar meer voor nodig. De gemeente Oldebroek nodigt iedereen uit om hierover mee te denken op het Luister&vertel-café op maandag 22 januari, van 19.30 - 21.00 uur, in Molen de Hoop, Zuiderzeestraatweg 252 in Oldebroek.


@Robert's Bakboek centraal bij Loco Info op LocoFM

Woensdagmiddag 13 december om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM ruim aandacht aan het @Robert's Bakboek. Met Jongerenontmoetingsplek @Robert’s in Elburg is er een mooi nieuw Bakboek samengesteld, vormgegeven en gedrukt. Op 15 december ’17 gaat men dit boek presenteren en zal  burgemeester Rozendaal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

In het bakboek staan ook recepten van niemand minder dan Annemarie Pronk de winnares van Heel Holland Bakt uit 2016. @Robert’s is een plek waar je je thuis mag voelen, waar je jezelf kan zijn en waar we graag tieners elkaar en anderen willen laten ontmoeten. Het Bakboek helpt hierbij! Samen met de tieners hebben we met oma’s, met Annemarie Pronk, met mensen met een migratieachtergrond en met ondernemers gebakken.

Elk thema in dit Bakboek kent zijn eigen, typische recepten en zijn eigen karakter. We bakten met ondernemers in het weiland van het idyllische bed en breakfast ‘De Oogappel’ , midden tussen de schapen, en met de oma’s en mensen met een migratieachtergrond bij ‘de Bakzolder van Gardenbroek’. Voor Annemarie Pronk zijn we met de tieners naar Scheveningen gereisd om spritsen te bakken.


Update acties tegen Lelystad Airport centraal bij Loco Info

Woensdagmiddag 8 november om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM  aandacht aan de laatste ontwikkelingen rondom de acties met betrekking tot Lelystad Airport. Gerard Buursen is te gast in de studio. HoogoverWezep gaat naar de manifestatie in Lelystad op zaterdag 11 november.

De manifestatie is een initiatief van diverse actiegroepen. 'Doel is duidelijk maken dat lange, lage vliegroutes boven onze dorpen en natuur niet worden geaccepteerd, ' aldus het actiecomité.


Laagvliegende vliegtuigen over Wezep centraal bij Loco Info LocoFM

Woensdagmiddag 25 oktober om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM volop aandacht aan de commotie die is ontstaan rondom de aanvlieg- en vertrekroutes van Lelystad Airport. Ook in Wezep zijn een aantal intiatieven actief om de aandacht hierop te vestigen. 'Laagvliegroute Nee' is actief via Twitter en Facebook . Inmiddels wordt er ook de flyer 'Wezep word wakker' verspreid. 

We spreken met een aantal initiatiefnemers in de studio over deze actie´s. Ook deinternetconsultatie zal ter sprake komen. De gemeente Oldebroek wijst inmiddels de voorgenomen aansluitroutes voor de uitbreiding van vliegveld Lelystad af.

Verdere info is te vinden op www.reddeveluwe.nl


Reis naar Malawi centraal bij Loco Info LocoFM

Woensdagmiddag 11 oktober om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM volop aandacht aan de reis, die Bo Teerling namens Stichting Charity onlangs ondernam naar Malawi.

Malawi is een prachtig land met zeer vriendelijke mensen. Met hun traditioneel landbouw systeem lukt het niet voldoende mais te produceren.


<

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com