Loco Info

Dag: Maandag/Woensdag
Tijd: 16:00 – 17:00 / 17:00 – 18.00
Presentatie: Diesmer Ponstein

Het wekelijks informatie en nieuwsprogramma op Loco FM  met interviews en nieuws uit de Gemeente Oldebroek en de regio. Ook verenigingsactiviteiten komen aan bod. De presentatie is in handen van Diesmer Ponstein. Elke maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur en elke woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur.

Uitzending Gemist

Nieuws

Zomer in Gelderland in Wezep centraal bij Loco Info LocoFM

Woensdagmiddag 20 juni om 17.00 uur staat Zomer in Gelderland in Wezep centraal bij Loco Info op LocoFM. Op woensdag 22 augustus komt het programma van Omroep Gelderland naar Wezep op het plein bij MFC De Brinkhof.  Angelique Krüger reist ook dit jaar weer door de provincie met het programma Zomer in Gelderland. Dit jaar doen er 15 nieuwe plaatsen mee aan het zomerprogramma.

Dat zijn: Miste, Meteren, Harskamp, Varssel, Beemte-Broekland, Heerewaarden, Heteren, Vuren, Bekveld, Appeltern, Noordijk, Stokkum, Wezep, Zieuwent, Oosterhout. Meer informatie over de plaatsen is te vinden via zomer.gld.nl


Belevingsvlucht Lelystad Airport en dorpsgesprekken centraal bij Loco Info

Woensdagmiddag 23 mei tussen 16.00 en 18.00 uur is er een dubbele aflevering van Loco Info te beluisteren op LocoFM. Om 16.00 uur is Jules van der Weerd namens Hoog over Wezep te gast in de studio. Met hem praten we over de zgn. ‘belevingsvlucht’ op woensdag 30 mei vanuit Lelystad Airport. Bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van vliegveld Lelystad kunnen dan horen hoeveel geluid een overkomend vliegtuig afgeeft. Hoog over Wezep heeft zijn bedenkingen hierover.

Om 17.00 uur zijn wethouder Liesbeth Vos en Teun van Noorloos namens de gemeente Oldebroek in de studio. De gemeente Oldebroek organiseert in de komende weken in elke dorpskern een dorpsgesprek.

Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd om samen te bespreken wat er nodig is om Oldebroek een gemeente te laten zijn waarin het goed wonen, leven en werken is. Het gaat met name om zaken die de buurt sociaal en leefbaar maken. En om zaken die het persoonlijk leven van inwoners raken, of juist de hele gemeente.


Bo Teerling blikt terug op reis naar Malawi bij Loco Info

Woensdagmiddag 2 mei om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM volop aandacht aan de reis, die Bo Teerling namens Stichting Charity onlangs ondernam naar Malawi.

Het project Food For LiFe in Malawi groeit steeds verder door naar eigen economische zelfstandigheid. Om de mensen in het warme hart van Afrika aan te moedigen is hij de afgelopen weken in Malawi geweest. Bijna alle dorpen in Malawi zijn arm.


Museum Oldebroek 4045 centraal bij Loco Info LocoFM

Op woensdag 11 april om 17.00 uur besteedt Loco Info op LocoFM ruim aandacht aan Oldebroek 4045 . Beerd Bovendorp is op bezoek in de studio en zal meer vertellen over het oorlogsmuseum, dat binnenkort opengaat in Wezep.

Het doel van het museum is het verzamelen, eventueel in bruikleen nemen, van zaken uit de periode 1940 - 1945 (hier wordt 40-45 genoemd, maar eigenlijk is het vanaf de mobilisatie op 28 augustus 1939), uit de gemeente Oldebroek en wijde omgeving  (mag natuurlijk ook elders uit Nederland komen) en het verzamelde te bewaren, te onderhouden en tentoon te stellen voor publiek.

In Oldebroek en omgeving zijn in de jaren 1940 tot en met 1945 Nederlandse, Engelse, Canadese en Duitse militairen geweest en wellicht ook nog militairen van andere nationaliteiten. Daarnaast politie, marechaussee, N.B.S. en plaatselijke groepen. Verder zijn er vliegtuigen neergestort en een vliegende bom in Oosterwolde, en zijn er door heel Oldebroek allerlei bommen gevallen. Heel bekend is natuurlijk de overval op het Distributiekantoor aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep.
Het zou jammer zijn al die zaken uit de WO2 periode die hierdoor mogelijk nog ergens op een zolder of in een schuur liggen, daar te laten liggen en deze niet voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het museum biedt de mogelijkheid om een en ander te laten bezichtigen

Alle verdere info is te vinden op: www.oldebroek4045.nl


Terugblik op de gemeenteraadsverkiezingen bij Loco Info

Jan Klein blikt op woensdag 28 maart om 17.00 uur in het radioprogramma Loco Info terug op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart. Wim Roelofsen is te gast in de studio.


<